Trotse hoofdsponsor van de Fortuna ‘54 Dames.

Geïnteresseerd in een gratis clinic op een van onze velden? Schrijf je dan in en maak kennis met de trainers en trainingsmethodes!

F54-post-01.jpg

Wij geloven in de kracht van groen om mensen dichter bij elkaar te brengen. Voetbal is daar een fantastisch voorbeeld van. We zijn de vaste leverancier voor veel professionele greenkeepers/groundsmen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Naast het aanleveren van de benodigde grondstoffen voor de perfecte grasmat, zijn we ook op het veld actief. Sinds 2019 zijn we de trotste hoofdsponsor van Fortuna ‘54 Dames uit Geleen.

Fortuna ‘54 is een voetbalclub met ontzettend veel historie. De club vind haar oorsprong in de Limburgse mijnstreek, waar het als een van de eerste in Nederland betaald voetbal beoefende. In het seizoen van ‘56/’57 werd het team zelfs tweede in de landelijke competitie, waar het slechts 4 punten achter landskampioen Ajax eindigde.

team3.jpg

Sindsdien is er veel veranderd voor Fortuna ‘54. De club vertegenwoordigt Limburg met de twee hoogst spelende teams, senioren en U17, in de NL-KNVB competitie. De teams U17 en U15 spelen daarnaast in de zich alsmaar uitbreidende FERTinTIME-competitie (European Friendship Tournament/EFT) tegen internationale topclubs.

Speelsters, publiek en sponsoren komen uit een straal van pakweg 60 km. rond de Westelijke Mijnstreek uit NL, B en D. Fortuna’54 en haar oorspronkelijke grondlegger Gied Joosten, vinden hun historische roots in Lutterade (Geleen). Deze pioniers staan aan de bakermat van het NL-Betaald Voetbal en het toenmalige sterrenelftal dat internationaal furore maakte en jarenlang met haar spelers de kern vormde van het Nederlands Elftal.

Dat bewezen gezond verstand, gecombineerd met de nieuwste voetbalinzichten en durf, treffen we wederom aan in het hedendaagse Fortuna’54, met de focus op prestatievoetbal meisjes en vrouwen.

De ambitie van Fortuna’54 richt zich vanzelfsprekend op het hoogst bereikbare niveau. Tegelijk spant Fortuna’54 zich in voor de doelgerichte ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in en om de Westelijke Mijnstreek, in NL, B en D. Belangrijke initiatieven zijn: een voetbalschool voor jonge meisjes (voetbalsters en keepsters), terugkerende topvoetbal clinics op middelbare scholen (onder lestijd) en voetbal events samen met andere voetbalclubs.

Ontwikkelen gebeurt eerst en vooral op voetbaltechnisch vlak in de centrale relatie topcoaches-speelsters. Basiskwaliteiten, mentaliteit en ambitie vormen de basis.

Fortuna’54 traint op Sanderbout/Mijn Zuid en benut ook andere accommodaties voor wedstrijden (o.a. Graaf Huyn Sportcomplex Geleen). De internationale wedstrijden van de FERTinTIME-EFT competitie worden vooral gespeeld in Eisden Maasmechelen-B (Complex Patro, Kolenmijn Limburg Maaslaan).

Vorige
Vorige

Kempense Golf Club de mooiste van Vlaanderen.